velorout.com.ua » Журнал "Велороут" » Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис)



Rbnfq
Карпаты
Области Украины
Грузия
Крым
Киев
 
 
 

Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис)

Автор: demonitto от 22-08-2014, 00:46, посмотрело: 4254

21
Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2.

Топольчее - Зеленое - Яворник - Шибены - Группа 1 (Хутір Зелене - Полонина Веснярка - Озеро Маричейка - Гора Поп Иван Черногорский - Гора Дземброня - Гора Бребенескуль - Гора Ребра - Озеро Неистовое (Несамовитое) - Гора Туркул - Говерла) - Группа 2 (хр. Русский Дзял - г. Роге - Украинско-Румынская граница - г. Щавник - г. Выход - г. Васкуль - г. Поп-Иван Черногорский) - Луги - Бребоя - Богдан.

03.08.2014.

Опис маршруту.

День 2. Піп-Іван Чорногірський.


Після ночівлі у Василя, підйом у 5.30, сніданок і в дорогу. Погран-застава на кордоні з Румунією.
Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис)
І тут почаЛОСЯ... Самий тяжкий та довгий день, який я памятаю в своєму житті. Наш керівник (шеф) спланував повести нас цивільною старою румунською дорогою на гору Піп-Іван. Паралельно відправив трьох самих бувалих розвідати альтернативний та більш екстремальний (не катаний велами!) маршрут на ту ж гору. Це мій перший велопохід по карпатам і я мав іхати з основною групою, але... Всунувши ці довбані банани (наушники) у вуха і дьорнувши вперед я "ПОВЕРНУВ НЕ ТУДА".
Проіхавши десь 5 км і побачивши за собою тих самих трьох бувалих (Тоху, Юрку-Медведя і Влада Караїма) ще не до кінця зрозумів, куди я ПОПАВ...
Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис)

День задався як то кажуть ОГОГО (справжній "попіван")! Після розвилки та мого попадалово на екстрім маршрут почався справжній ДЖАЗ. Одні підйоми. Підйоми з крутим кутом, камянисті, болотисті. На одному з підйомів стали перевести подих - чуємо якусь музичку. Іде в гору дівчинка. З рюкзачком. Так собі, тільки трошки тяжко дише. Попросила водички. І, як ні в чому не бувало, пішла далі вгору. А ми як лошпеди перехекуємося на лавці. Треновані вони такі, гуцули, і гуцулочки. Далі пішли конкретні підйоми. Підйоми на межі втрати свідомості. Вел вперед, фіксуєш, впираєшся, підтягуєшся.
На початку підйому у Влада (Караим) порвалась підошва контактного черевика. Печалька... Перебинтували і в путь.
Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис)

Далі полонина Веснарка. Зустрічні туристи дивились на нас з велами як на шизиків-втікачів. Один гуцул питає, "а куди ви йдете?" Відповідаємо - на Піп-Іван. Фраза - "ни х-я собі" стала частою відповіддю зустрічних. Одна жіночка запитала : "Це що ото треба залити собі у баки, щоб залізти сюда з роверами (велами)?". Шкода фото не передає той кут підйому і цю красоту навколо.
Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис)

Далі озеро Марічейка. Далі підйоми, підйоми, і ще раз підйоми...
Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис)

Дійти до старої закинутої румунської обсерваторії під назвою "Білий слон", яка є вершиною гори Піп-Іван було майже піком моїх сил. Будівля знаходиться в занедбаному стані але з вцілілими стінами. Немає ні вікон ні дверей. Навколо свистить сильний вітер. Всередині справжній смітник але: є одна кімната (білі двері з табличкою "20") з заскленим вікном та збитими докупи дошками на кілках (схоже на нари, але лежати можна). Це приміщення, так розумію, для заблукавших туристів.
Сіли, перекус. В планах діждатися основну групу та приєднати мене до неї. А бувалі ( лосі - так називають монстрів-велосипедистів) хай продовжують свій екстрім маршрут. Но "не тут то було"...
Чекаємо 20 хвилин, 40, годину, нема. А на вершині ой який вітер, а ми ой які мокрі. І я як лікар розумію, що ще трошки і буде завтра ой як погано... Взагалі, з приводу наступу того самого завтра мене почали брати сумніви... Прийшлось їхати з лосями до кінця. По всьому Чорногірському хребту.
Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис)Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис)

Всім хто це читає: люди! Категорично забороняється повторювати проходження Чорногірського хребта на велосипеді. Це дуже небезпечно, а в деяких місцях просто епічно: один рух керма не в той бік може бути фатальним.
Це була просто катастрофа. Вбивчі підйоми, їзда по хребту на велосипеді по камінню, де в одну сторону 50 см і обрив, а в іншу 1 м і теж спуск - нема слів для описання, і я не перебільшую. Я тоді згадав усіх: і батьків, і жінку і дитину, і навіть роботу. Звісно все супроводжувалось бомбезними краєвидами, полонинами, ущіллями з горганами (каміння, поросле зеленим мохом) та найчистішим Карпатським повітрям (а також непристойними мимовільними викриками на спусках). Записав відео спусків, але на жаль камеру поставив під неправильним кутом і вона записала тільки переднє колесо. Доїжджали (доносили, дотягували) по хребтам на повному автопілоті.
Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис)

Да, ремарка. З нами з самої погран-застави і майже до готелю бігла собака, яку Медведь (Юрка) раз підгодував ковбасою. Собака явно з нами задовбувалась, і якби вміла балакати - розповіла б нам які ми клемануті що поперли сюди і вона разом з нами (ковбаса ж мабуть пахне з рюкзака). А так, як тільки бачила якусь калюжу - бльохалась туди ногами та черевом та так жалісно на нас дивилась, мовляв, коли це все закінчиться.
Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис) Веломаршрут (velorout) Карпати 2014. День 2. (Опис)

Дійшли до зливу (крутий та довгий затяжний спуск). Перекусили чим було (канфетка) і покотили. То, що були чигирі, каміння по коліна вже нас не дивувало і не зупиняло. Десь в середині спуску я взнав як пахнуть тормозні колодки. Висновок: не залежно від виробника тормозні колодки пахнуть у всіх однаково. На спуску дуже велике навантаження на кисті рук та ноги. Після 10-15 хвилин такоі тряски їх просто перестаєш відчувати. Спускалися дуже швидко по декільком причинам, але головна не та, що "в голові не хватає", а та, що ТЕМНІЛО. І в мене нема хванарика (трясця, він сцуко не робить). І ще ми дуже втомились і хотіли щоб все це скоріше скінчилось.
В село Богдан потрапили затемно (хоча вже і мчали десь під 35 км/год). Дякую Медведю (Юрку) що підсвічував мені дорогу.
Приїхали в готель. Готель повне ГЕ, зайшовши в кімнату я згадав палати психоневрологічного диспансеру (під час проходження семінарів в медінституті). Ремонт - совок 50-х років. Зустріла нас "адміністратор під ШАФЕ". На вечерю: тарілочка гречки (150г), та сосиска... Для велосипедиста, пройшовшого велом Чорногірський хребет... В кінці вечері шеф акуратно натякнув їй на "краще харчування". З'їли що було і попадали спати. Більше на Піп-Іван - "нікагда" сказав я...
Як я помилявся...

demonitto



Художественная часть Группа 2 - Черногорский хребет>>>>

<<<Назад

Категория: Журнал "Велороут", demonitto

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.
<
  • Публикаций: 206
  • Комментариев: 537
  • ICQ:
22 августа 2014 06:42

Dinozawr

  • Группа: Журналисты
  • Регистрация: 28.02.2011
 
...ох уж этот снова рок-н-ролл в 5 утра smile ...
Цитата: Dinozawr
Шкода фото не передає той кут підйому

Цитата: Dinozawr
Всім хто це читає: люди! Категорично забороняється повторювати проходження Чорногірського хребта на велосипеді. Це дуже небезпечно, а в деяких місцях просто епічно: один рух керма не в той бік може бути фатальним.

...мы это уже давно поняли и знали, что это будет снова пешка с великами на себе smile ...

<
  • Публикаций: 206
  • Комментариев: 537
  • ICQ:
22 августа 2014 06:56

Dinozawr

  • Группа: Журналисты
  • Регистрация: 28.02.2011
 
...на этот день я так понял велосипеды были лишними, маршрут сугубо пешеходный с преодолением все возможных трудностей и проверки способен ли велосипедист быть круче пешего туриста, открыть скрытые резервы организма...
...буду с нетерпением ждать описание третьего дня...
...очень хорошо написано с удовольствием прочитал...

<
  • Публикаций: 612
  • Комментариев: 728
  • ICQ:
22 августа 2014 07:41

Admin

  • Группа: Администраторы
  • Регистрация: 26.02.2011
 
Цитата: Dinozawr
...мы это уже давно поняли и знали, что это будет снова пешка с великами на себе smile ...

К сожалению, я не столь проницателен, и не могу предугадать, что будет...
Предположить - можно, а знать можно только после того, как кто то пройдет, разведает и опишет...
Цитата: Dinozawr

...ох уж этот снова рок-н-ролл в 5 утра smile ...

Лучше рок- н ролл с утра, чем джаз ночью на экстремальном неразведанном спуске в полной темноте...

<
  • Публикаций: 27
  • Комментариев: 99
  • ICQ:
22 августа 2014 09:06

vidloga

  • Группа: Журналисты
  • Регистрация: 5.04.2013
 
Дино, маршрут не подойдет для пешеходов. Только с промежуточной ночевкой где-то под Говерлой и более близким стартом. Нам не хватило светового дня, а процентов 40 по хребту мы все-таки ехали, + часа полтора до подъёма и 2 часа спуска, достаточно резвого.


Димас, жжешь!!! Жду с нетерпением продолжения истории!

<
  • Публикаций: 206
  • Комментариев: 537
  • ICQ:
22 августа 2014 10:20

Dinozawr

  • Группа: Журналисты
  • Регистрация: 28.02.2011
 
...имея возможность прочитать ещё на модерации, но сознательно это не делаю, чтобы была интрига и чтиво на утро...

...с удовольствием жду...

<
  • Публикаций: 29
  • Комментариев: 157
  • ICQ:
22 августа 2014 10:23

antishock

  • Группа: Журналисты
  • Регистрация: 4.01.2012
 
...буду с нетерпением ждать описание третьего дня...
4 день интересней
К сожалению, я не столь проницателен, и не могу предугадать, что будет...
Та ладно, ты же Саня еще до начала тура говорил, что там "полная жесть".
Дино, маршрут не подойдет для пешеходов.
Ясень пень, что за один день его не пройти, но в пешках количество не стоит за план, а маршрут таки пешеходный

<
  • Публикаций: 6
  • Комментариев: 83
  • ICQ:
22 августа 2014 10:37

Караим

  • Группа: Журналисты
  • Регистрация: 19.02.2013
 
Сравнил описание первого и второго дня и понимаю, что Поп Иван в десять раз интереснее. Это того стоило и это было очень круто, несмотря на сложности.
С удовольствием повторю маршрут, но в реверсе и не на 26" хардтейле, а на двухподвесном найнере.
Дима, тебе респектище!

<
  • Публикаций: 29
  • Комментариев: 157
  • ICQ:
22 августа 2014 11:21

antishock

  • Группа: Журналисты
  • Регистрация: 4.01.2012
 
Правильно, Влад, спортсмены постоянно увеличивают нагрузки, а найнер-двухподвес потяжелее будет и носится вверх с ним будет интересней wink

<
  • Публикаций: 206
  • Комментариев: 537
  • ICQ:
22 августа 2014 13:11

Dinozawr

  • Группа: Журналисты
  • Регистрация: 28.02.2011
 
Цитата: antishock
Правильно, Влад, спортсмены постоянно увеличивают нагрузки, а найнер-двухподвес потяжелее будет и носится вверх с ним будет интересней wink

...полностью согласен с Владом (antishock), надо всё-таки делать различие, либо кататься, либо сугубо идти в пешку, а таскать вел часами это мазохизм, я понимаю: ПЕРВЫЕ впечатления, КРАСИВЫЕ виды, всем говорить МЫ СМОГЛИ это всё ПРЕОДОЛЕТЬ, и наконец МЫ ВЫЖИЛИ...

...я ничего не имею против, просто мысли в слух, молодцы, но давайте ВСЁ-ТАКИ ЕХАТЬ, мы же ВЕЛОСИПЕДИСТЫ...

...шо-то Влад писал про 4-тый день, буду с нетерпением ждать чтиво...

<
  • Публикаций: 4
  • Комментариев: 46
  • ICQ:
22 августа 2014 13:36

Link

  • Группа: Журналисты
  • Регистрация: 22.04.2013
 
Ржачненько получилось))))
Особенно убила фраза "Більше на Піп-Іван - "нікагда" сказав я...
Як я помилявся..."

lol

Интересно кто будет писать отчет на джазовый 4 день ?!)))))
Там наверно можно книгу писать, а не отчет)))

<
  • Публикаций: 206
  • Комментариев: 537
  • ICQ:
22 августа 2014 14:31

Dinozawr

  • Группа: Журналисты
  • Регистрация: 28.02.2011
 
Цитата: Link
Интересно кто будет писать отчет на джазовый 4 день ?!)))))
Там наверно можно книгу писать, а не отчет)))

...на самом деле выход есть...

...отчёт пишет Шэф или кто-то уже написал smile ...

...а, каждый член группы, обязательно КАЖДЫЙ, пишет один обзац, опираясь на собственные впечатления и ощущения (до конца выходных, до понедельника вечера 25 числа)...

...будет оригинально и максимально объективно, если будет присутствовать здесь ЧЕСНОСТЬ smile ...

...поэтому я обращаюсь к участникам похода, не поленитесь, потратьте двадцать минут на воспоминание и сбросьте это на почту [email protected]...а мы это всё "без цензуры" вставим в отчёт...

...может кто-то скажет свои пожелания, как он видит будущие походы, от чего возможно стоило избавиться или от кого smile шутка...

...вы могли заметить, что люди, которые попадают к нам, они уже не пропадают, они прирастают к ВЕЛОРОУТУ и я всегда был за то, чтобы каждый кто стал частью клуба, вносил свою частичку души в общее дело...не знаю как закончить... в общем пишите если есть желание или не пишите...

<
  • Публикаций: 612
  • Комментариев: 728
  • ICQ:
22 августа 2014 16:12

Admin

  • Группа: Администраторы
  • Регистрация: 26.02.2011
 
На такую роскошь, как отчет от каждого я и не рассчитываю, но активность в обсуждении надеюсь увидеть...

Был среди нас один участник, который не пропустил, ни одного нагрузочного дня.
Высказываться и описывать он может намного лучше меня...

По опыту знаю, как он может писать...
Вот если бы он порадовал меня своим слогом, то весьма уважил бы старика... winked

<
  • Публикаций: 27
  • Комментариев: 99
  • ICQ:
22 августа 2014 16:19

vidloga

  • Группа: Журналисты
  • Регистрация: 5.04.2013
 
Ты о ком? )) Вроде все дни никто не катал.

<
  • Публикаций: 1
  • Комментариев: 69
  • ICQ:
22 августа 2014 16:54

Natela

  • Группа: Журналисты
  • Регистрация: 10.11.2011
 
Дима молодец!!!
Такой отчёт, просто класс.
Может вам и было тяжело подниматься на гору , но нам читать ,одно удовольствие.
Посмеялась от души!!
Большое спасибо!!!

<
  • Публикаций: 612
  • Комментариев: 728
  • ICQ:
22 августа 2014 18:02

Admin

  • Группа: Администраторы
  • Регистрация: 26.02.2011
 
Цитата: vidloga
Ты о ком? )) Вроде все дни никто не катал.


Я ошибся... Был не один, а два таких участника...
Оба хорошо пишут, но крайне редко...

<
  • Публикаций: 29
  • Комментариев: 157
  • ICQ:
22 августа 2014 18:46

antishock

  • Группа: Журналисты
  • Регистрация: 4.01.2012
 
...а, каждый член группы, обязательно КАЖДЫЙ, пишет один обзац, опираясь на собственные впечатления и ощущения (до конца выходных, до понедельника вечера 25 числа)...
надо было записывать в конце дня, так сказать с пылу с жару))
Интересно кто будет писать отчет на джазовый 4 день ?!)))))

<
  • Публикаций: 0
  • Комментариев: 3
  • ICQ:
22 августа 2014 23:46

tala

  • Группа: Посетители
  • Регистрация: 10.05.2014
 
что сказать..отчет писан очень колоритно...автору самый раз заняться написанием художественного произведения... smile

<
  • Публикаций: 18
  • Комментариев: 37
  • ICQ:
23 августа 2014 01:33

demonitto

  • Группа: Журналисты
  • Регистрация: 12.07.2014
 
Коммент виправлено. Вибачте. winked Я просто писав реально в напiвдрьомi i, як кажуть "i тут Остапа понесло". Пiшли загони медичноi тематики. bully
Дякую всiм за теплi комменти. Чесно - не сподiвався, i вчора навiть почервонiв читаючи. Насправдi 2-й день був моiм власним випробуванням ( я ж новачок все-таки), тому так яскраво та емоцiйно вийшло. Цiкаво виразився Тоха в кiнцi дня: приблизно " мы осуществили мою мечту, но больше велом я сюда не пойду".
В день 2 маршрута - 2 звiта! Я щось зразу не допетрав. Значить по 2 звiта мае бути ще на 4-й (сподiваюсь на наших Одеських друзiв), 6-й (Драгобрат), та 9-й (Боржава) днi!
Вiв записи насправдi кожного вечора (десь починаючи з 3-го дня), так дуже зручно - по приiзду - готовий звiт в чорновому форматi. Рекомендую.
З приводу художньоi форми - так i було задумано. Для топографii - технiчка (Шеф - профi, то правильно - роздiляти). Ще раз низький поклон за такi коменти ( можна читати зранку для пiдняття настрою wink )

<
  • Публикаций: 612
  • Комментариев: 728
  • ICQ:
23 августа 2014 15:07

Admin

  • Группа: Администраторы
  • Регистрация: 26.02.2011
 
Цитата: demonitto
На самом деле для меня самым ярким и тяжелым был именно 2-й день. Обьясняю. За день мы выпили до 7-8 литров джерельной воды (концентрация солей - минимальная) и она почти вся вышла через кожу (только вместе с солями организма).

Дімас - що це за коментар???
Де блискучі жарти, яскравий колорит, та дотепність?
Куди поділася вся романтика та позитив???
Пиши краще рідною мовою, та від душі!
Російська у тебе дуже сумна, суха та невесела...
Крім суму ніяких ємоцій...
Більше так не роби...

<
  • Публикаций: 18
  • Комментариев: 37
  • ICQ:
23 августа 2014 18:02

demonitto

  • Группа: Журналисты
  • Регистрация: 12.07.2014
 
Насправдi просто вийшов оффтоп, соррi. Не перечитував при вiдправцi. Це схоже на коммент до статтi про водно-сольовий баланс, написаний вночi на сон грядущий. Я якось висвiчу цю тему окремо (Вона актуальна). Пiсля всiх публiкацiй карпат.
Взагалi, в планах пiсля публiкацiй звiтiв - зробити публiкацiю - опитуваня (чи дискусiю) на теми: рейтингiв: садиб wink , хребтiв, кафешок та iн. Запропонуйте формат.

<
  • Публикаций: 612
  • Комментариев: 728
  • ICQ:
23 августа 2014 20:21

Admin

  • Группа: Администраторы
  • Регистрация: 26.02.2011
 
Цитата: demonitto
Взагалi, в планах пiсля публiкацiй звiтiв - зробити публiкацiю - опитуваня (чи дискусiю) на теми: рейтингiв: садиб wink , хребтiв, кафешок та iн. Запропонуйте формат.


Вообще то все места остановок описаны на нашем сайте...
Достаточно просто в комментариях добавить отзыв.
Те точки которые отсутствуют можно описать отдельно...
Кафе здесь.
Работы непочатый край...

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.